«Тиск на Україну» все більше відштовхує від Трампа республіканців – The Hill

«Тиск на Україну» все більше відштовхує від Трампа республіканців – The Hill

Укрінформ
За даними соціологів, 51 відсоток виборців підтримує ідею імпічменту

Частина членів Республіканської партії може відвернутися від президента Дональда Трампа, ідеться в аналітичній статті The Hill.

«Голоси противників лунали в лавах республіканців відтоді, як з'явилися докладні відомості про розмову Трампа з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня, – пише видання. – Трамп тиснув на нього, щоб Україна розслідувала діяльність колишнього віцепрезидента та кандидата в президенти 2020 року Джо Байдена та його сина Хантера».

Свій висновок The Hill підкріплює результатами останніх опитувань громадської думки, які свідчать про зростання підтримки імпічменту.

За даними соціологічного опитування, оприлюдненого в середу Fox News, 51 відсоток виборців підтримує імпічмент Трампа. (Fox News традиційно підтримує республіканців. - ред.). Ці дані стали «ударною хвилею» для Вашингтона.

Карлос Курбело / Фото: Gage Skidmore/Flickr
Карлос Курбело / Фото: Gage Skidmore/Flickr

Прихильники Трампа бояться, що обрані республіканцями посадовці почнуть слідувати тенденціям громадської думки – і відвернуться від президента. «І тут є реальний політичний ризик у хистких штатах і хистких округах», – вважає колишній член Палати представників Карлос Курбело.

У лавах Республіканської партії критикують Білий дім за те, що надто повільно обирав єдину лінію нападу після того, як спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила про підтримку імпічменту.

Навколо Президента зростає занепокоєння. Республіканська партія поки що підтримувала Трампа лише тому, що це було політично доцільно. Якщо ситуація зміниться, лояльність партії може змінитися також. Водночас, на думку, окремих експертів, масового тікання республіканців від Трампа не буде.

Володимир Ільченко

Перше фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-