Посол США в Євросоюзі може дати свідчення у справі про імпічмент Трампа

Посол США в Євросоюзі може дати свідчення у справі про імпічмент Трампа

Укрінформ
Посол Сполучених Штатів у Євросоюзі Гордон Сондленд наступного тижня виступить перед комітетами Палати представників у справі імпічменту президента, незважаючи на заборону Трампа.

Про це повідомляє Axios з посиланням на джерела в Конгресі.

«Очікується, що посол США в Європейському союзі Гордон Сондленд свідчитиме наступної середи перед тим, як комітети Палати представників розслідуватимуть дії президента Трампа та України», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до джерел, після заборони Держдепартаменту республіканці закликали Трампа дозволити Сондленду дати свідчення комітетам Палати представників, оскільки це може бути корисним для адміністрації президента у справі, що розглядається.

«Республіканці шукають будь-яку зачіпку, яку тільки можуть отримати», - заявило одне із джерел, зазначивши, що такою зачіпкою міг би стати Сондленд.

Як повідомлялося раніше, глава Білого дому Дональд Трамп визнав, що заборонив послу США при ЄС Гордону Сондленду свідчити у Палаті представників щодо контактів з українським керівництвом у розслідуванні щодо імпічменту, пояснивши це своєю відкритою неповагою до розслідування у Конгресі.

Читайте також: Скандал з імпічментом у США не вплинув на підтримку України - Гербст

Сондленд, як відомо, фігурує у документах про контакти адміністрації Трампа з українським керівництвом, під час яких Білий дім наполягав на порушенні в Україні кримінального провадження проти сім'ї Джо Байдена. Викриття намірів Дональда Трампа залучити іноземний уряд з метою отримання компромату на головного конкурента на виборах, що є, фактично, втручанням у виборчий процес, стало головною причиною запуску демократами розслідування щодо імпічменту президента США.

Фото: flickr.com/AmCham_EU

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-