Facebook не видалятиме рекламу кампанії Трампа із заявами про Байдена і Україну

Facebook не видалятиме рекламу кампанії Трампа із заявами про Байдена і Україну

Укрінформ
Соціальна мережа Facebook відхилила запит видалити відеорекламу передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа, де помилково звинувачують ексвіцепрезидента Джо Байдена у корупції за його роль в політиці України.

Про це повідомляє CNN з посиланням на отриманий лист з Facebook.

Рішення "ґрунтується на фундаментальній вірі Facebook у свободу слова, повагу до демократичного процесу та віру у те, що у зрілих демократіях із вільною пресою політична мова це, мабуть, найретельніше продумана мова з усіх існуючих”, - йдеться у листі компанії.

Відео, яке було опубліковано в ході передвиборної кампанії Трампа, звинувачує Байдена у використанні його влади на посаді віцепрезидента для впливу на Україну в інтересах свого сина Хантера.

Штаб Байдена назвав рішення Facebook “неприйнятним”, а його представник Ті Джей Даклі заявив, що це відео поширює неправдиву інформацію, і що “ці теорії брехні і змови загрожують підірвати чесність наших виборів в Америці”.

"Незалежно від того, чи відбувалося це за допомогою Кремля або адміністрації Трампа, ці теорії брехні і змови загрожують чесності на виборах 2020 року", - сказав Дуклі.

Штаб Байдена направив листа гендиректору Facebook Марку Цукербергу, а також виконавчому директору і директору з питань суспільної політики.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому не хоче говорити про Трампа з американськими журналістами

Віцепрезидент Facebook Нік Клегг заявив, що компанія не буде здійснювати факт-чекінг реклами політичних кандидатів.

«Ми не повинні втручатися, коли говорять політики», - наголосив він.

Як зазначає CNN, за останні три місяці кампанія Трампа витратила на рекламу в Facebook приблизно 5 мільйонів доларів, в той час як кампанія Байден витратила трохи більше 700 тисяч доларів.

Читайте також: Спільного зі США слідчого комітету у справі Байдена поки немає — Зеленський

Як повідомлялося, минулого місяця в США стало відомо про скаргу викривача з-поміж співробітників американської розвідки, яка вказувала на можливий тиск із боку Дональда Трампа на українське керівництво з метою відкриття кримінального розслідування в Україні проти сім'ї Джо Байдена. Скарга була написана після телефонної розмови президентів Трампа і Зеленського від 25 липня.

Це викликало резонанс, після чого демократи почали формальну процедуру імпічменту президента США. Її ініціатором виступила Ненсі Пелосі, спікер палати представників Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-