Штати не давали Туреччині

Штати не давали Туреччині "зелене світло" на операцію в Сирії — Помпео

Укрінформ
Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що Вашингтон не давав Туреччині згоди на здійснення військової операції проти курдських формувань на півночі Сирії.

Про це повідомляє BBC з посиланням на заяву Помпео.

"Повідомлення про те, що США дозволили Туреччині почати наступ, є просто фальшивкою. Сполучені Штати не давали Туреччині "зелене світло" на військову операцію", - зазначив американський урядовець.

Майк Помпео при цьому захищає рішення президента Дональда Трампа вивести війська США з прикордонної зони, що викликало обурення в країні і за кордоном. Помпео зазначив також, що в Туреччини є обґрунтовані причини перейматися питаннями безпеки і "терористичної загрози для свого півдня".

Читайте також: Євросоюз закликає Туреччину зупинити військову операцію в Сирії

Як повідомлялося, Туреччина уже розпочала наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що мета Анкари - запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії й Туреччини. Турецькі війська планують створити безпечну зону, очищену від курдських повстанців, в якій також розмістяться сирійські біженці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-