Екоактивісти вже три дні блокують берлінські вулиці

Екоактивісти вже три дні блокують берлінські вулиці

Фото, відео
Укрінформ
Екологічний рух Extinction Rebellion у середу третій день з обіцяних семи продовжує свої протести, блокуючи рух транспорту на кількох вулицях в центрі Берліна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кілька сотень активістів блокують вулиці в центрі міста, поблизу урядового кварталу. Так, у середу однією з основних локацій для близько 300 людей став міст через Шпреє Маршалбрюке, у безпосередній близькості до Бундестагу та відомства канцлера. Акція проходить мирно: лунає музика, люди, серед яких чимало дітей, лежать на асфальті на ковдрах або на спеціальній фользі; налагоджено харчування (звичайно в паперовому або дерев’яному посуді), посередині «композицій» - великі шматки пластику із закликами відмовитися від його використання.

Активісти вийшли на Маршалбрюке з 3-ої ночі. О 10 до них долучилися інші групи на Ляйпцигер штрассе, важливій автомобільній артерії німецької столиці. Ще пара сотень осадили міст Мюлендамбрюке. Як і в попередні два дні проходять сидячі акції протесту на розв’язці Велика Зірка в районі Тіргартен, це «осьова» магістраль міста.

Кліматичні протести у Берліні / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Демонстранти поводяться спокійно, поліція так само. Але в певний момент правоохоронці без насильства починають розчищати вулиці, відтісняючи протестувальників на тротуари.

Саме в середу у відомстві канцлера, за кілька сотень метрів від протестувальників, федеральний уряд затвердив Кліматичний пакет заходів до 2030 року.

Рух Extinction Rebellion, який виник у Німеччині в листопаді минулого року, закликає владу ФРН оголосити «надзвичайний кліматичний стан» і якнайшвидше скоротити викиди діоксиду вуглецю.

Читайте також: У Лондоні затримали понад 500 екоактивістів Extinction Rebellion

«Ми продовжуватимемо протест, поки уряди не відреагують належним чином», - заявили організатори. Вони оголосили про тижневу акцію.

Подібні заходи проходять і в деяких інших містах світу. Звідти повідомляють про численні затримання. Німецька поліція поки нікого не затримувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-