ООН переживає найбільшу грошову кризу - Гутерреш

ООН переживає найбільшу грошову кризу - Гутерреш

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив про "найгіршу грошову кризу" в ООН за десятиліття, через яку співробітники організацій можуть не отримати зарплату вже в листопаді.
Про це він заявив виступаючи на бюджетному комітеті Генеральної асамблеї ООН, повідомляє AFP.

"ООН ризикує виснажити свої запаси ліквідності до кінця місяця і не виплачувати зарплати персоналу і постачальникам", - сказав Гутерреш, попереджаючи про "найгіршу грошову кризу, з якою ООН зіткнулася майже що за десятиліття".

Станом на кінець вересня ООН пішла в мінус на $230 млн. Пов'язано це із затриманням державами-членами внесків до бюджету.

Усього в боржниках числяться 64 країни. Публічно ООН не оприлюднює їх список, проте джерела видання повідомили, що основними винуватцями є США, Бразилія, Аргентина, Мексика та Іран. Внески також затримують Венесуела, Північна Корея, Південна Корея, Демократична Республіка Конго, Ізраїль і Саудівська Аравія.

Читайте також: ООН призупинила співпрацю з миротворцями зі Шрі-Ланки

Як зазначив генсек організаціі, якби ООН не взяла на себе ініціативу зі скороченню витрат з початку року, до жовтня діра в бюджеті була б ще більше (близько $600 млн) і могла б вплинути на проведення Генеральної Асамблеї минулого місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-