Розслідування проти Трампа підтримують вже 58% американців

Розслідування проти Трампа підтримують вже 58% американців

Опитування
Укрінформ
Підтримка американцями розслідування з імпічменту президента США Дональда Трампа в Палаті представників досягла 58% серед громадян, які є прихильниками як Демократичної, так і Республіканської партій.

Про це свідчать дані останнього соціологічного опитування, проведеного компанією Schar Schoo lна замовлення газети The Washington Post.

Так, за даними дослідження із зазначених 58% - близько 43% опитаних громадян висловились категорично за доцільність розслідування з імпічменту, ще 15% підтримують його "до певної міри". Водночас, лише 38% громадян виступають проти цієї ініціативи демократів.

Також у даних наводиться статистика, як змінювалося ставлення громадян США до процедури імпічменту Дональда Трампа впродовж нинішнього року. Так, у січні її підтримували лише 37%, у березні цей показник зріс до 41%, а в серпні – до 49%.

Читайте також: Республіканці в Конгресі виступили проти рішення Трампа вивести війська із Сирії

Як повідомили організатори, опитування проводилося в період з 1 по 6 жовтня за участі 1007 респондентів.

Настрої американців щодо імпічменту суттєво посилились після того, як були виявлені факти можливого тиску президента Трампа на український уряд із призупиненням оборонної допомоги. В оприлюдненій стенограмі розмови з Президентом України Володимиром Зеленським Трамп озвучує пропозиції провести в Україні розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на президентських виборах 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-