У Німеччині розбився американський винищувач

У Німеччині розбився американський винищувач

Оновлено
Укрінформ
Поблизу німецького міста Трір зазнав аварії винищувач F16 американських ВПС.

Це підтвердила прессекретар летовища Шпангдалем, повідомляє Tagesspiegel.

"Я можу підтвердити аварію однієї з наших машин F16", - заявила прессекретар.

Машина стартувала з бази та розбилася під час тренувального польоту. Пілот врятувався за допомогою сидіння-катапульти та з незначними травмами був доставлений до лікарні.

У Шпангдалемі дислокується 52-а винищувальна ескадрилья США, у складі якої 24 літаки та близько 4 тис. американських солдатів.

Як раніше повідомляв Укрінформ, аварія сталася о 15.15 годин за місцевим часом (16.15 за Києвом) у районі Земмер-Родт (Фідей).

Місце аварії огороджене, там чергують поліція та рятувальні служби, а також працюють слідчі. Жителям влада рекомендує уникати місця аварії, транспортним засобам – користатися об’їзними шляхами. Окрім того, обмежено повітряний рух над цією територією.

Читайте також: Російський «магістральний літак XXI століття» зламався на випробуваннях

Це вже друга аварія з військовими літаками в Німеччині за кілька місяців. У червні під час бойових навчань зіткнулися два винищувачі Eurofighter німецьких ВПС у небі над землею Мекленбург-Передня Померанія. Тоді один з пілотів зміг врятуватися, інший - загинув. Через тиждень поблизу міста Хамельн у Нижній Саксонії розбився навчальний вертоліт Бундесверу Eurocopter EC 135, один пілот загинув, інший зазнав поранень.

FOTO: MIRCEA ROSCA/EPA/DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-