Анкара відповіла Трампу: Туреччина не піддається на погрози

Анкара відповіла Трампу: Туреччина не піддається на погрози

Укрінформ
Туреччина не реагуватиме на погрози президента США Дональда Трампа на свою адресу, так само як і не дозволить створити біля своїх кордонів "терористичного коридору".

Про це заявив віцепрезидент Туреччини Фуат Октай з приводу погрози Трампа знищити економіку Туреччини у разі здійснення нею "заборонених дій" у Сирії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наше послання міжнародній спільноті зрозуміле: Туреччина – не та країна, яка піддається на погрози", - сказав Октай на церемонії відкриття навчального року в університеті "Газі" в Анкарі.

Він зазначив, що Туреччина сама вирішує, як діяти, та робить свій вибір самостійно, керуючись, зокрема, інтересами безпеки.

"Туреччина ніколи не дозволить створення терористичного коридору або терористичної держави прямо біля своїх кордонів за жодних обставин, незалежно від ціни", - сказав Октай.

Він також наголосив на тому, що у зони безпеки, створені Туреччиною в результаті операцій "Щит Євфрату" і "Оливкова гілка", вже повернулися 370 тис. біженців.

Читайте також: Туреччина завершила підготовку до операції в Сирії

Як повідомлялося, Міністерство оборони Туреччини 7 жовтня заявило про завершення підготовки до проведення операції на півночі Сирії, початок якої анонсував на вихідних турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган. Після цього відбулися телефонні перемовини президентів США та Туреччини, під час яких сторони обговорили процес створення зони безпеки на півночі Сирії та домовилися зустрітися у Вашингтоні. Згодом стало відомо, що зустріч президентів відбудеться 13 листопада.

Своєю чергою Трамп пригрозив повністю знищити економіку Туреччини, якщо Анкара зробить те, що американський лідер вважає неприпустимим. "Я твердо це раніше заявляв і повторюю зараз: якщо Туреччина зробить що-небудь, що я, при своїй великій і виняткової мудрості, визнаю неприпустимим, я повністю знищу і зруйную економіку Туреччини", - написав Трамп у Twitter на тлі заяв про підготовку Туреччиною військової операції на півночі Сирії проти сирійських курдів, які були союзниками США в боротьбі з "Ісламською державою".

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-