З підозрою на вірус ебола у Швеції госпіталізували хворого

З підозрою на вірус ебола у Швеції госпіталізували хворого

Укрінформ
Шведські лікарі перевіряють можливий випадок вірусу Еболи, після того як в університетську лікарню в Мальме був доставлений пацієнт з тривожними симптомами.

Про це повідомляє The Sun.

"Є підтверджені випадки Еболи в районі, де перебувала людина... Причиною виникнення підозри є симптом у вигляді лихоманки в поєднанні з місцем, де перебував пацієнт", - сказала директор з операцій в клініці Марія Джозефсон.

Особа, чий вік, стать або інші дані не повідомлялися, прибула в клініку в понеділок.

На даний момент лікарі чекають на результати аналізів пацієнта, щоб встановити, чи був він заражений смертельним вірусом.

Як повідомлялося, у середині липня Всесвітня організація охорони здоров'я запровадила статус надзвичайної ситуації міжнародного масштабу у зв'язку з масовим поширенням вірусу Ебола в Демократичній Республіці Конго.

Кількість загиблих унаслідок спалаху Еболи в Демократичній Республіці Конго зросла до двох тисяч людей.

Читайте також: ВООЗ скликає надзвичайний комітет через Еболу в Конго

Вірус Ебола - рід вірусів з родини філовірусів. Перший вид з цього роду, був виділений у районі річки Ебола (Заїр). Щонайменше 4 з 5 видів цього роду породжують у людей хворобу, яку спричинює вірус Ебола (або гарячку Ебола). Вірус Ебола став причиною кількох широко висвітлених серйозних епідемій з часу відкриття вірусу в 1976 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-