Трамп пригрозив повністю знищити економіку Туреччини

Трамп пригрозив повністю знищити економіку Туреччини

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп пригрозив повністю знищити економіку Туреччини, якщо Анкара зробить те, що американський лідер вважає неприпустимим.

Про це президент США написав у своєму Twitter.

Заява прозвучала на тлі підготовки Туреччиною військової операції на півночі Сирії проти сирійських курдів, які були союзниками США в боротьбі з "Ісламською державою".

"Я твердо це раніше заявляв і повторюю зараз: якщо Туреччина зробить що-небудь, що я, при своїй великій і виняткової мудрості, визнаю неприпустимим, я повністю знищу і зруйную економіку Туреччини (як уже робив це раніше)!", - йдеться у твіті.

В коментарі до посту він дописав, що "вони повинні разом з Європою наглядати за захопленими бійцями ІД та їх сім'ями. США зробили набагато більше, ніж хто-небудь чекав, включаючи захоплення 100% халіфату ІД. Настав час інших сил в регіоні, деякі з яких володіють величезним багатством, захистити свою територію".

Читайте також: Ердоган каже, що США почали виводити війська з Сирії

Нагадаємо: у понеділок президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що рішення про турецької операції на півночі Сирії на схід від Євфрату може бути прийняте найближчими днями. Метою операції буде очищення прикордонної з Туреччиною сирійської території від сил самооборони курдів, створення там зони безпеки та розміщення в цій зоні сирійських біженців, які знаходяться в Туреччині.

Читайте також: Туреччина не має наміру окупувати територію Сирії — представник Ердогана

Білий дім вже заявив, що Штати не стануть перешкоджати військовій операції Туреччини у Сирії, але і брати участь в ній теж не будуть. Також стало відомо, що США почали виводити війська з північного сходу Сирії, де повинна відбутися операція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-