Суд підтвердив, що Трамп мусить надати прокурору податкові декларації

Суд підтвердив, що Трамп мусить надати прокурору податкові декларації

Укрінформ
Федеральний суд Сполучених Штатів відмовив президенту Трампу в позові, яким він намагався заблокувати повістку прокурора щодо примусового надання податкових декларацій в рамках розслідування президентської кампанії.

Про це повідомило в понеділок американське центральне видання The Washington Post.

"Федеральний суддя в понеділок відхилив позов президента Трампа, який намагається заборонити окружному прокурору Мангеттена отримати податкові декларації президента в контексті розслідування виплат грошових коштів під час кампанії 2016 року", - зазначає видання.

У цьому зв'язку уточнюється, що окружний суддя США Віктор Марреро відкинув аргумент Трампа, що президентство нібито надає йому імунітет у будь-якому розслідуванні будь-якого прокурора. На 75 сторінках постанови Марреро назвав заяву Трампа "небувалою" й зауважив, що суд не може прийняти такого категоричного ствердження про безмежну недоторканність глави Білого дому.

Читайте також: Україна готова допомагати США у справі Байдена, якщо буде офіційний запит - Зеленський

Таким чином, ухвала суду дозволяє окружному прокурору примусити повісткою колишніх бухгалтерів Трампа надати суду необхідну інформацію по податкових деклараціях Трампа.

Нагадаємо, адвокати президента Трампа подали зустрічний позов у спробах заблокувати повістку прокурора щодо надання декларацій. У президента заявили: якщо прокурори отримають його звітність, це завдасть йому "невиправної шкоди". Міністерство юстиції кабінету Трампа також стало на бік президента в цьому питанні. Тим часом, приватні адвокати глави Білого дому попросили американський апеляційний суд тимчасово припинити справу.

Прокурор Мангеттена розслідує виплати, здійснені адвокатом Трампа Майклом Коеном в останні тижні кампанії 2016 року двом жінкам, які сказали, що мали стосунки з Трампом. Коен пізніше визнав себе винним у порушенні федеральної кампанії за фінансування цих платежів і вказав, що Організація Трампа, якою президент досі володіє, відшкодувала ці виплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-