Nord Stream 2: Перрі застерігає ЄС від

Nord Stream 2: Перрі застерігає ЄС від "газової голки" Москви

Укрінформ
Міністр енергетики США Рік Перрі попередив, що газопровід Nord Stream 2 ( "Північний потік-2") по дну Балтійського моря збільшить вплив Росії на зовнішню політику Європи.

Про це він заявив на енергетичному форумі в Вільнюсі, повідомляє Delfi.

"Це (Nord Stream 2 - ред.) збільшить вплив Росії на зовнішню політику Європи, а Європа стане більш вразливою в плані перебоїв з поставками", - заявив Перрі.

За його словами, газопроводи Nord Stream 2 і TurkStream, які прокладаються з Росії до Німеччини і Туреччини, "дозволять Москві до кінця десятиліття припинити транзит газу через Україну".

"Nord Stream 2 завдасть нищівного удару по енергетичній різноманітності і безпеці Європи", - зазначив американський міністр.

Читайте також: Пристайко обговорив із главою МЗС Данії загрози Nord Stream 2

Прихильники газопроводу кажуть, що завдяки йому подешевшає газ, однак Перрі стверджує, що Москва зможе скористатися своїм впливом, щоб підпорядкувати інші країни своїй волі.

"Газопровід стане єдиним джерелом поставок з єдиної країни, яка буде поставляти цей газ за одним маршрутом і буде поставляти його, використовуючи залежні держави, які, зокрема, підпорядкує волі Москви", - сказав він.

Читайте також: Трамп обговорив з Дудою, як зупинити Nord Stream 2

Також міністр енергетики США в Вільнюсі сказав, що Вашингтон намагатиметься зміцнити зв'язки в енергетиці з країнами Центральної та Східної Європи. Він повідомив, що для цієї мети буде сформовано чотири робочі групи, відповідальні за ефективність енергетики та джерела енергії, які оновлюються, ядерну енергетику, безпеку поставок і захист критичної інфраструктури, останню групу очолить Литва. Як сказав секретар з енергетики США, також намічається створити команди експертів, які будуть допомагати державам ідентифікувати прогалини в енергосистемах, включаючи і ризики кібернетичних атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-