Штайнмаєр прибув до Грузії для зустрічі з президентом і прем’єром

Штайнмаєр прибув до Грузії для зустрічі з президентом і прем’єром

Укрінформ
У програмі візиту Президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра, який прибув до Грузії, - зустрічі з президентом та прем'єром Грузії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) прибув з триденним офіційним візитом до Грузії. У понеділок, 7 жовтня, він проведе переговори з грузинською колегою Саломе Зурабішвілі", - йдеться у повідомленні.

Востаннє глава німецької держави відвідував Грузію 23 роки тому - тоді це був Роман Герцоґ (Roman Herzog).

Читайте також: Разумков назвав "червоні лінії" для нового закону про особливий статус Донбасу

Як зазначається, настільки тривала перерва "не відповідає всій глибині тих культурних і політичних відносин, які існують між нашими країнами", заявив Штайнмаєр 6 жовтня в Тбілісі під час зустрічі з діячами культури Грузії.

За його словами, нинішній стан справ у країні непростий, "сили інерції борються з тими, хто прагне вперед, хто шукає європейський шлях".

Навіть через 30 років після того, як колишня радянська республіка здобула незалежність, цей конфлікт ще не вирішений. "Однак більшість (жителів Грузії - ред.) виступає за демократію, реформи, за європейський шлях, і я вважаю, саме тому ми і повинні зробити нашу присутність тут помітною", - наголосив президент ФРН.

Заплановані також переговори Штайнмаєра з грузинським прем'єр-міністром Георгієм Гахарією. Президент ФРН зустрінеться також з предстоятелем грузинської православної церкви Католикосом-патріархом Ілією II.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-