Міністр енергетики США запевняє, що у розмовах із Трампом не згадували Байдена

Міністр енергетики США запевняє, що у розмовах із Трампом не згадували Байдена

Укрінформ
Міністр енергетики США Рік Перрі заявив, що ніколи не чув, щоб колишнього віцепрезидента Джо Байдена або його сина Хантера згадували в розмовах про Україну Дональд Трамп та інші посадовці.

Про це він сказав в інтерв`ю CBN News.

«Я ніколи не чув (про згадку щодо Байдена - ред.) і я говорив про це з президентом (Трампом - ред.)... У мене була розмова телефоном з Руді Джуліані про це. Я розмовляв з попереднім послом (Марі Йованович — ред.). Я розмовляв з нинішнім послом. Я розмовляв з Куртом Волкером, Горданом Сондлендом, послом ЄС – кожне ім'я, яке ви бачили в ЗМІ. Жодного разу, бог – мій свідок, жодного разу не звучало ім’я Байдена – ні колишній віцепрезидент, ні його син ніколи не згадувалися. Про корупцію говорили в країні (Україні - ред.), але цей термін вживали зазвичай відносно олігархів і того, що у вас є», – зазначив він.

За словами Перрі, йому імпонує, що Президент України Володимир Зеленський і його команда присвятили себе боротьбі з корупцією і сприянню економічному зростанню країни.

Читайте також: Трамп не хоче, щоб імпічмент став "темною плямою в біографії"

«В колі наших інтересів завжди була і залишається спроба допомогти Україні стати настільки незалежною, наскільки це можливо з енергетичної точки зору. Вони були заручниками росіян через російський газ. Росіяни буквально відключили газ для України, атакували її», – сказав він.

Тим часом, Комітет палати представників з розвідки хоче дізнатися більше про поїздку Перрі в Україну на інавгурацію Президента Зеленського та інші зустрічі.

Перрі зі свого боку заявляє, що буде співпрацювати у повному обсязі, писало видання.

Politico раніше писало, що очікується, що міністр енергетики США Рік Перрі оголосить про відставку до кінця листопада через розслідування щодо імпічменту Дональда Трампа.

Як повідомлялося, 25 липня відбулася телефонна розмова президентів США Дональда Трампа та України Володимира Зеленського. За тиждень до цього президент Трамп розпорядився призупинити забезпечення оборонної допомоги Україні.

Після публікації 25 вересня тексту розмови та скарги агента американської розвідки про можливий тиск глави Білого дому на Україну, щоб змусити її провести розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина Гантера, демократи в Палаті представників ініціювали формальну процедуру імпічменту президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-