Вашингтон не втручатиметься в турецьку операцію у Сирії

Вашингтон не втручатиметься в турецьку операцію у Сирії

Укрінформ
У Білому домі заявляють, що США не гратимуть жодної ролі у неминучій турецькій військовій операції проти підтримуваних Вашингтоном курдських сил на північному сході Сирії.

Про це повідомляє BBC з посиланням на відповідну заяву.

«Збройні сили Сполучених Штатів не підтримають і не будуть задіяні в турецькій операції. Збройні сили США, перемігши місцевий «халіфат» ІДІЛ, більше не знаходитимуться в цій зоні. Туреччина несе відповідальність за всіх бійців Ісламської Держави, полонених в цьому районі протягом останніх двох років», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, Туреччина хоче збройним шляхом знищити сирійське курдське формування SDF (Сирійські демократичні сили), членів якого вона вважає терористами, та відкинути їх подалі від кордону з Туреччиною.

Читайте також: Вашингтон відреагував на погрози Туреччини розпочати наступ на Сирію

Також Анкара планує переселити у цей район, який донедавна вважався «зоною безпеки» на північному сході Сирії, до 2 мільйонів сирійських біженців.

Як повідомлялося раніше, Сполучені Штати ведуть переговори з турецькою стороною щодо забезпечення безпеки на півночі Сирії на тлі погроз Анкари розпочати наступ на цей регіон, де зосередженні сирійські курди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-