Уряд Іраку виконає вимоги протестувальників

Уряд Іраку виконає вимоги протестувальників

Укрінформ
Уряд Іраку погодився виконати вимоги учасників масових акцій протесту в країні і запускає перший етап програми боротьби з бідністю і безробіттям.

Відповідне рішення прийняте за підсумками екстреного засідання уряду, скликаного за ініціативою прем'єр-міністр Аділя Абдул Махді, повідомляє Анадолу.

Національна програма по боротьбі з бідністю і безробіттям складатиметься з кількох етапів.

Перший етап програми передбачає виділення земельних ділянок та житла сім'ям з низьким рівнем доходу, фінансову підтримку 150 тисячам безробітних (протягом трьох місяців буде виплачуватися допомога у розмірі 147 доларів), а також розподіл протягом найближчого місяця 17 тисяч ділянок у районі міста Басра.

Також прийняте рішення підготувати та реалізувати національну програму переселення, що охоплює будівництво 100 тисяч будинків по всій країні.

Читайте також: МЗС рекомендує не їхати в Ірак

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 104 людини були вбиті менш ніж за тиждень антиурядових протестів в Іраку. 1 жовтня в країні почалися масові антиурядові демонстрації на знак протесту проти злиднів, безробіття та корупції.

Протестувальники вимагали відставки уряду. Подекуди мирні акції переросли в масові заворушення і сутички з поліцією.

Разом з тим, радикальний шиїтський імам Мактада ас-Садр закликав до розпуску парламенту і проведення дострокових виборів під контролем міжнародних спостерігачів.

Фото: www.aa.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-