Макрон сказав, коли Євросоюз прийме рішення щодо Brexit-угоди

Макрон сказав, коли Євросоюз прийме рішення щодо Brexit-угоди

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що ЄС до кінця наступного тижня визначиться, чи можливо домовитися з Великою Британією щодо угоди по Brexit.

Про це Макрон розповів у неділю в телефонній розмові з британським прем'єром Борисом Джонсоном, повідомляє "Интерфакс".

Макрон дав зрозуміти, що переговори у найближчі дні повинні швидко просунутися за участю координатора ЄС Мішеля Барньє, щоб до кінця наступного тижня дати висновок з приводу того, чи можливо укласти угоду при дотриманні поваги до принципів ЄС.

Під час телефонної розмови Джонсон "представив найновіші пропозиції" з приводу Brexit.

Читайте також: ЄС відмовив Лондону у перемовинах щодо Brexit у вихідні

Зазначається, що раніше британська влада дала зрозуміти про готовність пом'якшити деякі аспекти свого плану угоди щодо Brexit. Водночас Лондон закликав Брюссель проявити гнучкість.

Як відомо, раніше британські ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що Джонсон надішле в Брюссель лист із проханням про подальше відтермінування виходу Об’єднаного Королівства з ЄС у разі, якщо до 19 жовтня країна не зможе досягти Brexit-угоди з Євросоюзом.

Читайте також: Джонсон не проситиме ЄС відкласти Brexit

Парламент Британії у вересні ухвалив закон, що вимагає від прем'єра просити про продовження Brexit, якщо не буде угоди. Активісти, які виступають проти Brexit, подали до суду прохання зобов'язати прем'єра дотримуватися закону. У своїх поясненнях уряд заявив, що Джонсон погодився з тим, що буде змушений надіслати лист ЄС з проханням про відтермінування.

З іншого боку, в ЄС відкидають нові пропозиції Лондона щодо виходу з блоку, підкреслюючи, що вони "недостатні, щоби стати основою для повноцінної угоди про Brexit".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-