Мер Гааги подала у відставку

Мер Гааги подала у відставку

Укрінформ
Мер нідерландської Гааги Пауліна Кріккє йде з посади мера.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Мер Гааги Пауліна Кріккє лишає крісло мера через жорстку критику та після висновків Ради безпеки Нідерландів щодо сильної пожежі, яка сталася коли люди традиційно відзначали Новий 2019 рік.

Згідно з висновками, муніципалітет знав, що не було дотримано допустимих норм будівництва веж, які були значно вищими ніж було дозволено, однак не втрутився.

Читайте також: Амстердам відправляє туристів до Гааги

Меру закидають, що вона мала достатньо повноважень, щоб вжити заходів і забезпечити порядок та безпеку під час святкування Нового року.

Як повідомляв Укрінформ, мешканці Схевенінгена - морського курорту на узбережжі Північного моря, який є одним із районів Гааги, пережили страшний Новий рік. Щорічна традиційна забава біля моря підпалювати дві величезні вежі, перетворилася на жахіття.

Дві величезні вежі з піддонів опівночі запалали, як факели, проте дуже швидко вогонь став неконтрольованим.

Читайте також: У Нідерландах підрахували збитки через новорічний вогонь

Через сильний вітер іскри наче вогняний дощ посипалися на людей, велосипеди, автівки, ятки з товарами та житлові будинки. Це призвело до потужних пожеж. Люди зазнали чималих збитків.

Понад 20-ть років існує традиція розпалювати біля моря два величезні вогнища. Це така собі битва за найбільше багаття в Нідерландах. Щороку дві голландські команди одна зі Схевенінгена, друга з сусіднього Дуйндорпа, виборюють звання найбільшого багаття в Нідерландах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-