Росія стверджує, що депутата Держдуми в аеропорту Нью-Йорка допитував співробітник ФБР

Росія стверджує, що депутата Держдуми в аеропорту Нью-Йорка допитував співробітник ФБР

Укрінформ
Посольство Росії у США стверджує, що депутата Держдуми в аеропорту Нью-Йорка годину допитував співробітник ФБР.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Посольство Росії у Вашингтоні направило ноту протесту Держдепартаменту США. У ній стверджується, що депутат Держдуми Інга Юмашева 5 жовтня в аеропорту Нью-Йорка була допитана співробітником ФБР", - наголошується у повідомленні.

Як заявив посол Росії в США Анатолій Антонов, Юмашеву, яка прибула на форум "Діалог Форт-Росс", затримали і відвели в окреме приміщення, де на неї чекав співробітник ФБР. Антонов назвав питання, які він ставив депутату, "незрозумілими і неприйнятними". Розмова, за його словами, тривала годину, після чого співробітник ФБР, як стверджує посол, запропонував російському депутату зустрітися "в інший, неформальній обстановці, і продовжити це спілкування ". Посол вважає це безпрецедентним, стверджуючи, що в Росії з сенатором або членом Палати представників так би не обійшлися.

Читайте також: Російським дипломатам не видали візи США для поїздки на форум

Сама Юмашева ситуацію не коментує. Немає коментарів і від офіційних представників американських відомств.

Інзі Юмашевій 34 роки, вона депутат Держдуми від партії "Єдина Росія", обрана за списком у Башкирії. До обрання в Думу вона працювала в державних ЗМІ - на радіо і телебаченні, була кореспондентом кремлівского пулу. Вона не є родичкою доньки Бориса Єльцина Тетяни Юмашевої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-