Вашингтон відреагував на погрози Туреччини розпочати наступ на Сирію

Вашингтон відреагував на погрози Туреччини розпочати наступ на Сирію

Укрінформ
Сполучені Штати ведуть переговори з турецькою стороною щодо забезпечення безпеки на півночі Сирії на тлі погроз Анкари розпочати наступ на цей регіон, де зосередженні сирійські курди.

Про це заявив у суботу міністр оборони США Марк Еспер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми зосереджені на забезпеченні роботи механізму безпеки на півночі - північному сході Сирії", - відповів міністр оборони США на запитання, чи планує Вашингтон вивести всі війська із Сирії в той час, як Туреччина розпочне масштабне вторгнення в цю країну.

Читайте також: Туреччина стягує війська до кордону із Сирією

"Я вчора мав довгу розмову зі своїм колегою, паном Акаром, і це було безпосередньою темою обговорення. Я йому чітко дав зрозуміти, з чим він погодився, що нам потрібно, аби механізм безпеки працював",- зазначив Еспер.

Що стосується нинішньої взаємодії, глава Пентагону нагадав про існування спільного центру на півдні Туреччини, а також забезпечення роботи повітряних і наземних патрулів.

"Ми повинні опрацювати всі деталі", - зауважив міністр оборони США.

Читайте також: Євросоюз готовий допомогти Туреччині з мігрантами

Нагадаємо, турецька сторона пригрозила розпочати військову операцію проти сирійських курдів, який підтримують США. В Анкарі закидають США невиконання обіцянки зі створення зони безпеки на півночі й північному сході Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-