У РФ двох активістів за пікет посадили на шість років

У РФ двох активістів за пікет посадили на шість років

Укрінформ
Ростовський обласний суд РФ виніс вироки активістам Яну Сидорову, Владиславу Мордасову і В'ячеславу Шашміну, обвинуваченим у справі «Революції 5 листопада».

Про це повідомляє «ОВД-Инфо» з посиланням на адвоката Анатолія Папикіна.

«Ростовський обласний суд оголосив вироки Яну Сидорову, Владиславу Мордасову і В'ячеславу Шашміну. Їх визнали винними у справі про масові заворушення у зв'язку з акцією проти влади 5 листопада 2017 року», - сказав Папикін.

Як зазначається, 23-річний Мордасов отримав шість років і сім місяців колонії суворого режиму, 19-річний Сидоров - шість із половиною років колонії, 20-річний Шашмін - три роки умовно. Мордасова і Сидорова визнано винними в замаху на організацію і участь у масових заворушеннях, Шашміна - тільки в замаху на участь.

Читайте також: “Московська справа”: актору Устинову присудили рік умовно

Сидорова та Мордасова затримали 5 листопада 2017 року біля будинку уряду Ростовської області, куди вони вийшли з плакатами «Верните землю погорельцам» і «Правительство в отставку». Шашмін, який участі в акції не брав, був затриманий окремо.

За версією слідства, Мордасов і Сидоров адміністрували Telegram-чат «Революція 5/11/17 Ростов-на-Дону» для прихильників забороненого в Росії руху «Артпідготовка» і закликали його учасників до масових заворушень. Шашмін теж був у чаті та планував брати участь у заворушеннях, заявило слідство.

Читайте також: В окупованому Криму керчанин вийшов на одиночний пікет

За словами обвинувачених, вони справді перебували у чаті, але не закликали до насильницьких протестів. Згодом Мордасов і Сидоров заявили, що обмовили себе під тортурами.

Як повідомлялося, лідер руху «Артпідготовка» В'ячеслав Мальцев, котрий емігрував з Росії, обіцяв, що 5 листопада 2017 року в РФ відбудеться революція - і закликав своїх прихильників вийти на вулиці. Того дня у різних містах було затримано більш як 400 осіб, понад 30 з них стали фігурантами кримінальних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-