Берлін обіцяє жорстку відповідь США на підвищення мит

Берлін обіцяє жорстку відповідь США на підвищення мит

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас жорстко відреагував на оголошення США про підвищення ставок ввізного мита на низку товарів з ЄС після рішення СОТ щодо неправомірних дотацій для європейського літакобудівника Airbus.

Про це, як повідомляє пресслужба МЗС ФРН, глава зовнішньополітичного відомства Німеччини заявив журналістам, передає кореспондент Укрінформу.

«ЄС тепер повинен буде реагувати, і після схвалення СОТ, ймовірно, запровадить каральні тарифи зі свого боку», - пригрозив Маас.

Він зазначив, що США відхилили пропозицію ЄС щодо дружнього вирішення суперечки щодо субсидій в авіаційній галузі та пішли на конфронтацію.

«Ми вважаємо, що це неправильно, оскільки працівники та споживачі платять ціну по обидва боки Атлантики», - сказав дипломат.

Європа натомість залишається готовою домовлятися зі США про загальні правила щодо субсидій для авіабудування, підкреслив міністр. Він упевнений, що ще шанс запобігти подальших збитків для світової економіки від торгових війн, тоді як від відкритої та чесної торгівлі користь отримують усі.

Міністр економіки Петер Альтмаєр також припускає відповідь з боку ЄС у вигляді санкцій. Утім, вирішуватися це питання буде шляхом діалогу з Європейською Комісією при спільній координації дій усіх членів ЄС.

Читайте також: США виграли суперечку з Євросоюзом у СОТ в справі щодо субсидій Airbus

Як повідомлялося, Торговельний представник США Роберт Лайтхайзер 2 жовтня оголосив про запровадження з 18 жовтня нових ставок ввізного мита на низку товарів з Європейського Союзу. Вашингтон запроваджує додаткові 10-відсоткові мита на європейські літаки та 25-відсоткові - на низку сільськогосподарських і промислових товарів, що імпортуються з ЄС, зокрема, вино, сир, вершкове масло, оливкова олія та кава тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-