Радбез ООН збирає закрите засідання через ракету КНДР

Радбез ООН збирає закрите засідання через ракету КНДР

Укрінформ
Рада Безпеки ООН на наступному тижні проведе закрите засідання з приводу випробування Північною Кореєю нової балістичної ракети підводного пуску.
Про це повідомляє AFP з посиланням на дипломатичні джерела.
«Рада Безпеки ООН проведе закрите засідання про проведення Північною Кореєю випробування ракети морського базування, оскільки європейські держави наполягають на тому, щоб всесвітня організація продовжувала чинити тиск на Пхеньян», - йдеться в повідомленні.
Ініціаторами проведення засідання стали Велика Британія, Франція і Німеччина, адже незабаром мають початися чергові ядерні переговори Пхеньяна з Вашингтоном.
«Американці не хочуть офіційної зустрічі, тому європейці попросили провести закрите засідання», - зазначив один з дипломатів.
За словами дипломатів, засідання спочатку було заплановане на п'ятницю, 4 жовтня, однак його перенесли на наступний тиждень через обмеження у розкладі.
Європейські країни вважають, що ракетне випробування КНДР є порушенням резолюцій ООН, і наполягають на тому, щоб делегація США підтвердила рішення ради.
Як повідомляв Укрінформ, вранці 3 жовтня Північна Корея провела з підводного човна черговий запуск новітньої балістичної ракети Pukguksong-3. Пхеньян відзвітував про успішне випробування ракети, підкресливши, що загрози безпеці сусідніх країн не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-