Євросоюз готовий допомогти Туреччині з мігрантами

Євросоюз готовий допомогти Туреччині з мігрантами

Укрінформ
У зв'язку з різким зростанням кількості мігрантів, які прибувають з Туреччини до Греції, Євросоюз запропонував Анкарі підтримку.

Про це інформує DW.

"Високопосадовці Німеччини та Євросоюзу заявили, що пропонують підтримку уряду Туреччини через різке зростання кількості мігрантів, які прибувають до грецьких островів з турецького берега… "Ми готові допомогти Туреччині в усьому, що їй потрібно", - заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеегофер в Анкарі, де до нього приєднався комісар з питань міграції ЄС Дімітріс Аврамопулос. Вони зустрілися з турецьким міністром внутрішніх справ Сулейманом Сойлу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Греція оголосила нові заходи боротьби з нелегальною міграцією

Як зазначається, Аврамопулос наголосив, що через нещодавнє збільшення кількості нових мігрантів у Греції "є нагальна потреба у подальшому посиленні запобігання та виявлення нерегулярних виїздів з Туреччини".

У цьому контексті DW нагадує, зо в березні 2016 року ЄС і Туреччина уклали угоду про біженців, за умовами якої Анкара взяла на себе зобов'язання щодо реадмісії мігрантів з Греції. За кожного повернутого шукача притулку Євросоюз зобов'язався взяти до себе одного сирійського біженця, який перебуває у Туреччині, однак не більше 72 тисяч, яких буде перерозподілено серед усіх країн ЄС.

Читайте також: У Греції загорівся табір для біженців - є жертви

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган неодноразово погрожував "відчинити ворота" і дозволити сирійцям виїхати з Туреччини до Європи, заявивши, що Анкара не може взяти на себе тягар прийому більшої кількості біженців. Туреччина заявляє, що прийняла у себе найбільшу у світі кількість біженців - понад 4 мільйони, з них 3,6 мільйона - із Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-