Прем'єр Ірландії переконаний, що британці хочуть залишитися в ЄС

Прем'єр Ірландії переконаний, що британці хочуть залишитися в ЄС

Укрінформ
Голова уряду Ірландії Лео Варадкар заявив, що жителі Великої Британії, всупереч політиці прем'єра Бориса Джонсона, хочуть залишитися в ЄС,

Про це інформує Daily Mail.

"Лео Варадкар сьогодні звинуватив Бориса Джонсона у нівелюванні волі британців, заявивши, що вони хочуть залишитися в ЄС", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр Ірландії заявив: опитування показують, що громадськість Великої Британії воліє залишатися в Євросоюзі, але політичне керівництво цього не дозволяє.

Так Варадкар прокоментував новий план Brexit, оприлюднений Джонсоном. Відповідаючи на запитання журналістів під час візиту до Швеції, ірландський прем'єр сказав, що пропозиції його британського колеги не є "основою для угоди", припустивши, що там передбачається митний контроль на кордоні з Ірландією.

Читайте також: Британський уряд оголосив нові пропозиції щодо угоди з Євросоюзом

На запитання про можливість уникнення виходу Великої Британії з ЄС Варадкар фактично закликав до нового референдуму: "Усі опитування з моменту, коли прем'єр-міністр Джонсон став прем'єром, показують, що саме цього хочуть британці, але їхні політики не дають їм права вибору".

Як повідомлялося, голова уряду Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв не проводити жодних перевірок на кордоні між Республікою Ірландією та Північною Ірландією в рамках плану уникнення жорсткого кордону. Уряд Британії передав Брюсселю неофіційні документи, що стосуються умов Brexit. У них пропонується створити “центри митного оформлення” по обидва боки кордону, аби уникнути необхідності перевірок при його перетині.

Читайте також: Жорсткий Brexit може призвести до об'єднання Ірландії — Варадкар

Велика Британія мала вийти з ЄС 29 березня. У квітні Лондону була надана відстрочка до 31 жовтня. Джонсон має намір реалізувати Brexit до цього терміну за будь-яких обставин, у тому числі без угоди.

Фото: Gareth Chaney Collins

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-