США виграли суперечку з Євросоюзом у СОТ в справі щодо субсидій Airbus

США виграли суперечку з Євросоюзом у СОТ в справі щодо субсидій Airbus

Укрінформ
Сполучені Штати виграли арбітражний спір у Світовій організації торгівлі з Європейським союзом з приводу незаконних субсидій Airbus на суму $7,5 млрд.

Про це повідомляє прессслужба Торгового представництва США.

"Упродовж багатьох років Європа надавала величезні субсидії Airbus, які завдали серйозної шкоди аерокосмічній галузі США і нашим працівникам. Нарешті, після 15 років судових розглядів СОТ підтвердила, що Сполучені Штати мають право на введення контрзаходів у відповідь на незаконні субсидії ЄС", - заявив торговий представник США Роберт Лайтхизер.

Читайте також: Airbus оцінив потребу в нових літаках на наступні 20 років

Згідно з рішенням СОТ, США мають право накладати штрафні мита на товари на 7,5 мільярда доларів на товари з Євросоюзу. Штати почнуть застосовувати затверджені СОТ тарифи на певні товари ЄС з 18 жовтня.

Основна частина підвищених тарифів стосуватиметься імпорту з Франції, Німеччини, Іспанії і Великої Британії - чотирьох країн, відповідальних за незаконні субсидії компанії Airbus.

Нагадаємо: у травні 2011 року Апеляційний орган підтвердив, що ЄС і чотири його держави-члена (Німеччина, Франція, Великобританія та Іспанія) надали Airbus понад 18 мільярдів доларів субсидованого фінансування. Це призвело до того, що продажі літаків компанії Boeing впали на 300 одиниць, і значна частка ринку у всьому світі була втрачена.

Читайте також: Bloomberg: Індія планує власну перевірку літаків Boeing 737 Max

Розглядаючи вплив субсидій ЄС, первинна комісія СОТ та Апеляційний орган погодилися, що без субсидій Airbus не зміг би виробляти та продавати свої повітряні судна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-