У Берліні сподіваються, що наступника Волкера призначать якнайшвидше

У Берліні сподіваються, що наступника Волкера призначать якнайшвидше

Укрінформ
У німецькому уряді сподіваються на якнайшвидше призначення нового спецпредставника Державного департаменту США у справах України.

Про це сказала речник федерального уряду ФРН Ульріке Деммер у середу на брифінгу в Берліні, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Федеральний уряд взяв до уваги повідомлення про відставку Курта Волкера. Ми шкодуємо з приводу цього кроку, оскільки плідно співпрацювали з Волкером. Федеральний уряд виходить з того, що адміністрація США якомога швидше призначить спецпредставника щодо Україні", - сказала Деммер.

Вона відзначила необхідність у проведенні консультацій з американськими партнерами з питань, які стосуються реалізації Мінських угод. Для цього є нагальна потреба в дипломатичних зусиллях усіх залучених до процесу, додала Деммер.

За її словами, уряд Німеччини, звичайно, продовжуватиме тісний обмін з американськими партнерами.

Читайте також: США продовжать допомагати Україні попри "шум" навколо розмови президентів — Помпео

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня спецпредставник США Курт Волкер, який є послідовним прихильником продовження підтримки України з боку Вашингтона та активним учасником переговорів з представниками країн Нормандської четвірки, подав у відставку.

Це сталося через день після оприлюднення звіту інформатора, де йшлося про приховування Білим домом змісту розмови між Президентами США і України Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-