У МЗС Туреччини розкритикували заяву Макрона у ПАРЄ

У МЗС Туреччини розкритикували заяву Макрона у ПАРЄ

Укрінформ
Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу різко розкритикував заяву Президента Франції Емануеля Макрона про свободу слова у Туреччині, також нагадав про зустріч президента Франції з представниками YPG/PKK, які у Туреччині визнано терористичними.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Анкарі.

"Президент Франції Емануель Макрон перейшов межу у своїх висловлюваннях щодо свободи слова у Туреччині", - заявив Чавушоглу, вказавши, що сам президент Франції далекий від ідеалу в питаннях свободи слова..

Читайте також: У ПАРЄ розкритикували позицію Макрона щодо Росії

Він також розкритикував позицію французького лідера щодо міграційної політики.

"Яку кількість біженців до сьогоднішнього дня прийняла Франція? Замість цього Еммануель Макрон приймає в Єлисейському палаці представників сирійського крила Робітничої партій Курдистану", - сказав міністр.

Читайте також: Ердоган в ООН розповів, як бачить подолання гуманітарної кризи в Сирії

Він назвав промову Макрона, яку він виголосив на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі, «кукаріканням півня, ноги якого загрузли в багні» (півень – символ Франції – ред.)

Як відомо, виступ французького лідера Макрона в ПАРЄ викликало критику не лише з боку Туреччини. Найбільше обурення викликала задекларована Макроном підтримка повернення делегації Росії до ПАРЄ.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-