"Байденгейт" у США: підтримка імпічменту Трампа зростає

Опитування
Укрінформ
Після того, як стало відомо про можливий тиск Трампа на Україну щодо початку розслідування проти Байдена, рівень підтримки імпічменту глави Білого дому відчутно зріс, у тому числі, серед республіканських виборців.

Це підтверджують результати останнього соціологічного дослідження, проведеного компанією SSRS на замовлення телеканалу CNN.

"Впродовж періоду з травня, значні зміни (у настроях виборців- ред.) відбулися серед прихильників незалежних та республіканців", - зауважується за підсумками опитування.

При цьому зазначається, що близько 3/4 демократів за цей період зберегли підтримку за імпічмент Трампа та відсторонення його від посади.

"Водночас, серед незалежних підтримка імпічменту й відсторонення Трампа зросла на 11 пунктів – до 46%, а серед республіканців на 8 пунктів – до 14%", - йдеться в публікації.

Читайте також: Імпічмент Трампа: Луценко заявив, що готовий свідчити у Конгресі США

З точки зору вікової категорії, здебільшого імпічмент підтримують молоді американці віком до 35 років. На сьогодні підтримка серед людей цієї категорії зросла до 60% порівняно з 43% у травні. Водночас, відсторонення президента від влади підтримують 42% виборців старшого покоління (кілька місяців тому їх було 40%).

Загальні показники нинішнього опитування приблизно збігаються з результатами останніх досліджень, проведених іншими компаніями.

Як повідомляв Укрінформ, опитування Hill-HarrisX визначило загальну підтримку ідеї імпічменту серед 47% американських виборців. Такий самий рівень підтвердило опитування CNN-SSRS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-