На протестах у Гонконзі — перша смерть: поліція застрелила мітингувальника

На протестах у Гонконзі — перша смерть: поліція застрелила мітингувальника

Укрінформ
У Гонконзі у вівторок поліція під час жорстких зіткнень з демонстрантами застрелила протестувальника.

Про це повідомляє Bloomberg.

"У Гонконзі відбулися одні з найжорсткіших сутичок поліції та демонстрантів з часу початку заворушень у червні, вперше поліцейські застрелили демонстранта", - йдеться у повідомленні.

У короткому відео, опублікованому телевізійною станцією університету Гонконгу, видно, що поліцейський стріляє протестувальнику у груди після удару палицею в руку. Це сталося під час сутички між невеликою групою учасників акцій протесту зі спеціальним підрозділом поліції у північному районі Цуэн Вана.

Згодом у відео, опублікованому у Facebook, поліція Гонконгу підтвердила, що 18-річний чоловік отримав вогнепальне поранення під час протестів у вівторок. У поліції заявили, що все ще намагаються з'ясувати деталі інциденту.

Нагадаємо, Влада Гонконгу заборонила проведення протестного маршу до 70-річчя незалежності Китайської Народної Республіки 1 жовтня, проте активісти вийшли на акції протесту.

Читайте також: Розвідка Гонконгу попереджає про заплановані атаки протестувальників на поліцію

У вихідні напередодні свята також проводилися демонстрації проти зростаючого впливу Пекіну на життя та політику у Гонконзі. В ході цих акцій поліція знову застосувала проти протестуючих сльозогінний газ та інші засоби впливу.

Фото: news.yahoo.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-