Розвідка Гонконгу попереджає про заплановані атаки протестувальників на поліцію

Розвідка Гонконгу попереджає про заплановані атаки протестувальників на поліцію

Укрінформ
Поліція Гонконгу попередила про те, що 1 жовтня на вулицях може бути небезпечно через заплановані напади радикально налаштованих протестувальників на силовиків.

Про це повідомляє RTHK.

«У нас є відомості, що свідчать про те, що деякі жорстко налаштовані протестувальники підбурюють інших, в тому числі схильних до суїциду людей, здійснювати екстремальні дії, наприклад вбивати, маскуватися під поліцейських, щоб вбивати інших, і підпалювати автозаправні станції», - сказав головний суперінтендант поліції Гонконгу Джон Тсе.

Поліція Гонконгу отримала розвіддані, які передбачають, що на вівторок плануються різні «напади», і поліція глибоко занепокоєна суспільною безпекою, тому що дії протестувальників «все більше нагадують тероризм».

Читайте також: У Гонконгу демонстрантів зупиняли гумовими кулями і водяною гарматою

У зв'язку з цим в поліції попередили місцевих мешканців, що Національний день в Гонконзі буде «дуже, дуже небезпечним».

Прихильники уряду діляться постами в соціальних мережах з аналогічними заявами.

Влада Гонконгу заборонила проведення протестного маршу до 70-річчя незалежності Китайської Народної Республіки 1 жовтня, проте активісти планують провести інші акції протесту.

У вихідні дні напередодні свята також проводилися демонстрації проти зростаючого впливу Пекіна на життя і політику в Гонконзі. В ході цих акцій поліція знову застосувала на протестуючих сльозоточивий газ та інші засоби розгону.

Фото: EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-