Греція оголосила нові заходи боротьби з нелегальною міграцією

Греція оголосила нові заходи боротьби з нелегальною міграцією

Укрінформ
Греція оголосила нову серію заходів боротьби з міграцією після смертельного пожежі і сутичок в найбільшому таборі мігрантів на Лесбосі.

Про це повідомляє Ekathimerini.

«Греція в понеділок оголосила про нову серію заходів по боротьбі з різким збільшенням нерегулярних потоків мігрантів», - йдеться в повідомленні.

Засідання уряду відбулося на наступний день після заворушень в таборі Морія на острові Лесбос після пожежі, в результаті якої загинула щонайменше одна людина.

Уряд заявив про створення закритих центрів попередньої висилки осіб, які незаконно в'їхали в Грецію і не мають права на притулок, або чия заява про надання притулку була відхилена.

Читайте також: У Греції загорівся табір для біженців - є жертви

Також буде створено список безпечних країн для людей, які незаконно в'їхали в країну.

Крім цього уряд планує розвантажити табори на Егейських островах, перемістивши людей на материк, а також посилити прикордонний контроль в море.

Греція буде прагнути до розширення участі Європейського Союзу та ключових європейських урядів у вирішенні цієї проблеми.

Нагадаємо, 29 вересня в грецькому таборі для біженців Моріа на острові Лесбос спалахнуло дві пожежі, в результаті яких, за різними даними, загинули від одного до двох осіб. Після пожеж виникли масові заворушення - мігранти зажадали, щоб їх перевели на материк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-