Сейм Латвії проголосує, чи бойкотувати осінню сесію ПАРЄ

Сейм Латвії проголосує, чи бойкотувати осінню сесію ПАРЄ

Укрінформ
Латвійський парламент у четвер голосуватиме з питання про бойкот осінньої сесії ПАРЄ, і це голосування може забезпечити “сильніший поштовх до спільної реакції” в цьому напрямку.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу голова Комітету Сейму із закордонних справ Ріхард Колс.

“Парламент Латвії має проголосувати з питання, чи повинна латвійська делегація бойкотувати осінню сесію ПАРЄ, у четвер, і голосування, сподіваємось, забезпечить сильніший поштовх до спільної реакції”, - сказав Колс.

Він також прокоментував повідомлення Укрінформу зі Страсбурга, що балтійські країни та Грузія підтримали Україну і не братимуть участі у деяких офіційних заходах осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, зазначивши, що “сьогоднішні дії означають, що заклики керівника української делегації (в ПАРЄ, - ред.) Єлизавети Ясько проявити солідарність та бойкотувати сесію, були почуті”. Колс пообіцяв і надалі які голова парламентського Комітету із закордонних справ “уважно слідкувати за ситуацією” щодо бойкоту сесії ПАРЄ через повернення до неї делегації РФ.

При цьому Колс зазначив, що “делегації та самі делегати є досить незалежними у своїй роботі в ПАРЄ, позиції делегацій не завжди є такими ж, як позиція, яку займають їхні відповідні парламенти чи уряди”. Тому він наразі не може сказати, “чи всі балтійські делегації приєднаються до масштабного бойкоту цієї сесії ПАРЄ”. “Але я дуже радий почути, що ми спільно працюємо над колективним підтвердженням взаємної думки, що міжнародне право, права людини та суверенітет - це речі, щодо яких ми не можемо і не повинні йти на компроміс”, - підкреслив Колс.

Осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) проходитиме Страсбурзі 30 вересня – 4 жовтня. Глава української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько перебуватиме на засіданні Асамблеї з неофіційним візитом - як гість.

Читайте також: Демарш у ПАРЄ: до бойкоту офіційних заходів приєдналися країни Балтії та Грузія

Як повідомив Укрінформу у кулуарах ПАРЄ народний депутат Олексій Гончаренко, Латвія, Литва, Естонія та Грузія підтримали Україну і не братимуть участі у деяких офіційних заходах осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Він також додав, що Президентський комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на рівні президента та лідерів політичних груп Асамблеї найближчим часом відвідають Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-