Мітинг на підтримку політв'язнів зібрав у російському Улан-Уде 600 осіб

Мітинг на підтримку політв'язнів зібрав у російському Улан-Уде 600 осіб

Укрінформ
На мітинг на захист політв'язнів та проти поліцейського свавілля в столиці Бурятії вийшли 600 осіб. Вони також зажадали провести вибори мера.

Про це повідомляє DW.

"Основними вимогами присутніх було звільнення політв'язнів, припинення переслідування учасників чотириденної неузгодженої акції протесту, що пройшла на площі Рад в Улан-Уде в середині вересня і розігнаної поліцією, а також відставка глави Республіки Бурятії Олексія Циденова і міністра республіканського МВС Олега Кудінова", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цьому узгодженого з владою мітингу передувала стихійна акція протесту 9 вересня, пов'язана з затриманнями прихильників шамана Олександра Габишева, який ішов до Москви "виганяти Путіна". До неї приєднався В'ячеслав Мархаев, котрий програв вибори мера Улан-Уде й вимагав скасувати результати голосування, що відбулося днем раніше. Акція протесту тривала загалом чотири доби, доки площу Рад не перекрили бетонними блоками та металевими огорожами.

Читайте також: В Улан-Уде розганяють мітинг за скасування результатів виборів мера

Як повідомлялося, 15 вересня в Улан-Уде пройшов узгоджений мітинг проти поліцейського свавіллята за чесні вибори. За оцінками організаторів, у ньому взяли участь близько трьох тисяч осіб.

Фото: Вікторія Полянська, RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-