Розвідника, який викрив Трампа, заслухають у Палаті представників

Розвідника, який викрив Трампа, заслухають у Палаті представників

Укрінформ
Члени комітету Палати представників з розвідки домовилися заслухати викривача, чия скарга стала підставою для розслідування у справі імпічменту Трампа.

Про це заявив голова комітету Адам Шифф передає Голос Америки.

«Як пообіцяв під час слухань директор Макґваєр (в. о. директора Національної розвідки США - ред.), викривачу буде дозволено прийти сюди - без застережень з боку міністерства юстиції чи Білого дому, про що він/вона може говорити, а про що ні. Ми отримаємо невідфільтровану інформацію від цього викривача», - сказав Шифф в ефірі каналу ABC News.

При цьому він додав, що вживаються всі можливі заходи обережності, аби захистити особистість викривача.

«З огляду на загрози, з якими виступає президент... можете уявити, які тривоги з приводу безпеки виникають у цьому випадку», - додав Шифф.

Читайте також: У Конгресі хочуть отримати доступ до дзвінків Трампа Путіну

Водночас радник президента США Стівен Міллер заявив телеканалу Fox News, що поведінка інформатора «нагадує поведінку шпигуна».

«Президент Сполучених Штатів є викривачем, а ця особа - саботажник, який намагається підірвати демократично обраний уряд», - зазначив Міллер.

Як повідомляв Укрінформ, комітет з розвідки Палати представників розглядає скаргу агента ЦРУ, в якій вказується, що під час телефонної розмови в липні Дональд Трамп попросив Президента України Володимира Зеленського почати розслідування стосовно колишнього віцепрезидента Джо Байдена - головного суперника на президентських перегонах 2020 року - і його сина, Гантера.

Читайте також: Колишні співробітники спецслужб США вимагають притягнути Трампа до відповідальності

У США протягом останнього тижня суттєво загострилася політична ситуація через оприлюднення деталей телефонної розмови, що відбулася 25 липня між Володимиром Зеленським і Дональдом Трампом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-