У Греції загорівся табір для біженців - є жертви

У Греції загорівся табір для біженців - є жертви

Укрінформ
Пожежа в таборі для біженців на острові Лесбос призвела до масових заворушень - мігранти вимагають, щоб їх перевели на материк.

Про це повідомляє DW.

"У таборі для біженців "Моріа" на грецькому острові Лесбос у неділю, 29 вересня, спалахнули дві пожежі, внаслідок яких могли загинути, за різними даними, дві особи. Трагедія призвела до масових заворушень, оскільки біженці, які мешкають у "Морії", вирішили, що пожежники надто довго добиралися до табору, і саме це і призвело до смерті мігрантів", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, протестувальники вимагали, щоб їх перевели в табір на материку. У "Моріа" були стягнуті додаткові сили поліції. Співробітники правоохоронних органів застосували проти учасників заворушень сльозогінний газ.

Читайте також: У Греції затонув човен з мігрантами, серед загиблих - діти

Місцева поліція і міжнародна організація "Лікарі без кордонів" повідомляють про загибель однієї людини, але у грецьких ЗМІ з'явилася інформація, що загинув ще один мешканець табору. Біженці стверджують, що жертвами пожежі стали одна жінка і двоє дітей.

За словами представника грецької поліції, мігранти самі вчинили першу пожежу в оливковому гаю за межами табору. А через 20 хвилин полум'я спалахнуло в центрі для прийому біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-