ООН призупинила співпрацю з миротворцями зі Шрі-Ланки

ООН призупинила співпрацю з миротворцями зі Шрі-Ланки

Укрінформ
В ООН призупинили співпрацю з миротворцями зі Шрі-Ланки після призначення генерал-лейтенанта Шавендри Сільви на посаду командувача армії республіки.

Про це повідомляє AFP.

"У світлі цього призначення (генерала Сільви на посаду командувача армії - ред.) Департамент операцій з підтримання миру ООН призупиняє майбутнє розгортання шрі-ланкійської армії", - заявив заступник офіційного представника ООН Фархан Хак.

Проти генерал-лейтенанта Шавендри Сільви і його формувань були висунуті звинувачення в серйозних порушеннях прав людини в ході громадянської війни в республіці.

Читайте також: Україна не знімає питання миротворців ООН на Донбасі — Кислиця

Коломбо проігнорував неодноразові попередження ООН щодо призначення генерала керівником армії країни, через що Альянс і призупинив співпрацю з місцевими миротворцями.

«Таким чином, підрозділ шрі-ланкійської армії та окремі офіцери, які зараз служать у миротворчих операціях ООН, будуть репатрійовані починаючи з наступного місяця відповідно до дат їх ротації, і не будуть замінені шрі-ланкійським персоналом», - наголосив Хак.

Читайте також: Тиск на Росію ефективніший за миротворців — Пристайко

Наразі близько 490 шрі-ланкійських військовослужбовців залучені для операцій з підтримання миру в Малі, Лівані та Судані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-