Конгрес США знову відкинув заходи Трампа щодо спорудження стіни з Мексикою

Конгрес США знову відкинув заходи Трампа щодо спорудження стіни з Мексикою

Укрінформ
Палата представників, услід за Сенатом, знову прийняла резолюцію про скасування указу Трампа щодо введення режиму НС на південному кордоні.

На підтримку відповідної резолюції висловилися 236 конгресменів, 174 проголосували проти, передає DW.

Резолюція дозволила б президенту отримувати кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою коштом анулювання різних проєктів Пентагону.

Резолюцію за скасування указу Трампа, крім демократів, підтримали 11 республіканців і один незалежний конгресмен. Минулого тижня аналогічну резолюцію вже прийняв Сенат 54 голосами проти 41. У Сенаті демократів, які домагаються скасування спірного законодавства, також підтримали 11 республіканців.

Читайте також: Трамп заявляє, що стіну з Мексикою не подолати - на ній можна смажити яєчню

Тепер прийнятий Трампом указ про введення режиму НС буде повернутий президентові, проте очікується, що той знову накладе вето на резолюцію конгресменів, як і в березні.

Нагадаємо: нинішнє голосування в Палаті представників відрізнялося від березневого, оскільки воно відбулося після оприлюднення Білим домом списку зі 127 будівельних проєктів Пентагону на суму 3,6 млрд доларів, які будуть скасовані з метою вивільнення коштів для будівництва прикордонної стіни.

Очікується, що конгресменам і сенаторам так само, як і в березні, не вдасться зібрати дві третини голосів в обох палатах Конгресу, щоб подолати вето Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-