У Канаді відбулися марші на захист клімату

У Канаді відбулися марші на захист клімату

Фото
Укрінформ
У багатьох містах Канади в п’ятницю пройшли масові демонстрації на підтримку рішучіших дій по захисту клімату. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, до глобальної акції “Fridays for Future” (“П’ятниці заради майбутнього”) приєдналися сотні тисяч канадців.

У Оттаві колона демонстрантів пройшла від мерії до будівлі федерального парламенту, розтягнувшись щонайменше на десять кварталів. Багато людей використовували хокейні клюки як тримачі для плакатів. Деякі приватні компанії у столиці країни оголосили вихідний, аби дати змогу своїм співробітникам долучитися до маршу, однак найбільше “представництво” серед демонстрантів мали все ж студенти.

Читайте також: Сотні тисяч європейців вийшли на демонстрації на захист клімату

У Торонто до демонстрації долучилися десятки тисяч мешканців, які теж пройшли середмістям, на короткий час зупинивши у ньому рух транспорту. Процесія закінчилася біля будівлі парламенту провінції Онтаріо.

Загалом демонстрації різної чисельності відбулися практично у всіх провінційних столицях Канади: Галіфаксі, Сейнт-Джоні, Шарлоттауні, Едмотоні, Ванкувері, Уайтхорсі та Єлоунайфі.

Однак, найбільше людей зібралося у Монреалі, де колону демонстрантів очолила відома кліматична активістка Грета Тунберг. За приблизними підрахунками організаторів, для висловлення своєї позиції на вулиці вийшло близько півмільйона монреальців. Мер міста Валері Планте, заявила, що п’ятничний протест був найбільшим в історії Монреаля. До нього долучився навіть прем’єр Канади Джастін Трюдо разом із родиною.

У Канаді відбулися марші на захист клімату / Фото: CBC

Читайте також: В Австрії пройшли рекордні кліматичні демонстрації

Як відомо, 16-річна Грета Тунберг вже понад рік організовує акції протесту Fridays for Future, домагаючись більш ефективного захисту клімату. Її щотижневий шкільний страйк переріс у міжнародний екологічний рух, який охопив сотні тисяч людей по всьому світу.

16 вересня її було відзначено вищою нагородою правозахисної організації Amnesty International - званням "Посла совісті". 25 вересня юна шведка стала лауреатом альтернативної Нобелівської премії.

Фото: CBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-