Влада Сербії обурена підпалами будинків місцевих сербів у Косові

Влада Сербії обурена підпалами будинків місцевих сербів у Косові

Укрінформ
Глава Канцелярії щодо Косова і Метохії при уряді Сербії Марко Джурич у п’ятницю заявив, що сербські будинки й далі піддаються підпалам на території частково визнаної держави Косово.

Про це урядовець заявив, коментуючи напад на сербське населення в цій частково визнаній країні, передає РТС.

"Метою нападу, безсумнівно, є залякування нечисленних сербів, які тут залишилися. Світ повинен знати, що через 20 років після закінчення конфлікту в Косові та Метохії продовжують палити сербські будинки, а епідемія ненависті та екстремізму тут не припинилася", - заявив Джурич.

Читайте також: В уряді Сербії заперечують чутки про вступ країни до Євразійського союзу

Як повідомило національне телебачення Сербії РТС, в ніч на п’ятницю в селищі Кліна невідомі підпалили будинок серба Драго Коніча. Під час пожежі в будинку нікого не було, завдяки цьому ніхто не постраждав.

Глава Канцелярії щодо Косова і Метохії при уряді Сербії також нагадав, що лише протягом останнього року в Кліні зафіксовано 10 підпалів сербських будинків і атак на майно сербів, що свідчить про «обдуманий злочинний сценарій».

Варто нагадати, що США очікують, що Сербія визнає незалежність частково своєї колишньої провінції Косово. Цю інформацію у п’ятницю озвучив президент Сербії Александар Вучич за підсумками свого візиту до Нью-Йорку на щорічне засідання Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-