У будинку експрезидента Молдови пройшли обшуки

У будинку експрезидента Молдови пройшли обшуки

Укрінформ
У п'ятницю, 27 вересня, колишній президент Молдови Петру Лучинський був допитаний співробітниками Антикорупційної прокуратури в рамках гучної кримінальної справи про розкрадання понад мільярда доларів з банківської системи країни.

До цього співробітники правоохоронних органів провели в будинку в експрезидента обшуки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Про результати обшуку поки нічого не повідомляється. Лучинський також не прокоментував ні обшуки, ні допит в антикорупційній прокуратурі.

Раніше голова парламентської комісії з розслідування розкрадання банківського мільярда Олександр Слусар заявив, що ім'я Петра Лучинського фігурує в оприлюдненому звіті американської компанії «Кролл», яка, на вимогу молдавської влади, провела власне розслідування банківської афери.

Читайте також: Ще один депутат парламенту Молдови позбувся імунітету

Сам Петру Лучинський заявив, що він не причетний до розкрадання банківських коштів. При цьому, раніше він сам визнав, що був акціонером одного зі збанкрутілих в результаті розкрадань банку.

Згідно з оприлюдненими даними, експрезидент Лучинський у 2012 році «позичив» у британської фірми Rosslyn Trade LLP понад 700 тисяч євро, які він зобов'язався повернути в наступні 6 років. У 2013 році Лучинський позичив ще близько 250 тисяч євро, але на цей раз у побіжного нині бізнесмена, депутата парламенту Молдови Ілана Шора, який є одним з головних фігурантів розкрадання банківського мільярда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-