У Росії після DW планують обмежити у правах Медузу, BBC і Радіо Свобода

У Росії після DW планують обмежити у правах Медузу, BBC і Радіо Свобода

Укрінформ
Комісія Держдуми з втручання у внутрішні справи Росії заявила, що крім німецької телекомпанії Deutsche Welle, звинувачення у "порушенні російських законів" можуть бути пред'явлені цілій низці інших зарубіжних ЗМІ, акредитованих у Росії.

Про це повідомляється на сайті Держдуми РФ.

«Серед інших ЗМІ, щодо яких комісія продовжить вивчати матеріали, Василь Піскарьов (голова комісії - ред.) назвав видання «Настоящее время», «Медуза», «Русская служба BBC», «МБХ-медиа» и Радио «Свобода». Він зазначив, що про подальші рішеннях говорити поки рано», - йдеться у повідомленні.

При цьому голова комісії Держдуми з розслідування фактів втручання іноземних держав у внутрішні справи Росії, глава думського комітету з безпеки і протидії корупції Василь Піскарьов фактично визнав, що репресивні заходи щодо західних медіа здійснюються у відповідь на обмеження діяльності за кордоном пропагандистських російських медіа.

«Вважаємо, що дані пропозиції (включення Deutsche Welle в реєстр ЗМІ, що виконують функції іноземного агента - ред.) виправдані і адекватні прийнятим Заходом діям по обмеженню прав російських ЗМІ, таких як Russia Today, Sputnik, за кордоном і спрямовані на захист національних інтересів Російської Федерації , - заявив він.

Читайте також: Deutsche Welle у Росії “шиють” екстремізм і можуть позбавити акредитації

Приводом для вже прийнятого рішення став пост Deutsche Welle у Twitter: «Москва, виходь!...».

Це було сприйнято не як репортажна констатація слогана, промовленого у відео в твіті, а як прямий заклик до участі в несанкціонованих акціях у Москві.

Крім того, комісія «угледіла порушення антиекстремістського законодавства у цілому ряді публікацій видання, зокрема, про Північний Кавказ».

Також «ознаки виправдання екстремізму» нібито були виявлені і в публікаціях Deutsche Welle про блогера Владислава Синицю, якого за один пост у Twitter засудили до 5 років колонії.

Як повідомлялося, Держдума РФ розглянула звинувачення на адресу Deutsche Welle у «порушенні російського законодавства», і вони нібито підтвердилися. У результаті комісія Держдуми направляє зібрані з даної справі матеріали до МЗС РФ для вивчення питання про акредитацію у РФ, а також до Мін'юсту РФ для розгляду питання про надання Deutsche Welle статусу іноагента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-