В Австрії пройшли рекордні кліматичні демонстрації

В Австрії пройшли рекордні кліматичні демонстрації

Фото
Укрінформ
Близько 30 тис. осіб взяли участь у Відні в демонстрації "Страйк Землі" глобального кліматичного руху "П’ятниці за майбутнє".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Республіці Австрія.

Кількість учасників п’ятничної кліматичної акції в столиці Австрії та по всій країні є рекордним показником для республіки. Окрім масової демонстрації у Відні, також майже 20 тис. осіб взяли участь в акції в Інсбруку, кількатисячні марші пройшли й в інших містах країни. Перша велика кліматична акція в Австрії 15 березня 2019 року нараховувала близько 20 тис. осіб.

Станом на обід п’ятниці, порушень громадського порядку під час акцій не зареєстровано. Водночас, поліція не виключає перекриття доріг.

Читайте також: "Зелена хвиля" страйку охопила 160 міст Італії

Як повідомляють ЗМІ, масова кліматична демонстрація у п’ятницю пройшла в Римі, де на вулиці з вимогою активніших дій на захист клімату вийшли близько 200 тис. осіб. Схожі акції заплановані й у 180 інших італійських містах.

Глобальна демонстрація "Страйк Землі" відбувається в рамках міжнародного тижня із захисту клімату "П’ятниці за майбутнє", що передбачало проведення 6 383 акцій у 170 країнах світу.

Фото: Bild

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-