"Зелена хвиля" страйку охопила 160 міст Італії

Фото
Укрінформ
Сотні тисяч молодих італійців вийшли на вулиці у п’ятницю, щоб вимагати в уряду вжити заходів щодо подолання кліматичної кризи.

Про це повідомляє ANSA.

"Зелену хвилю" можна було побачити під час протестів у 160 містах Італії в рамках третього Глобального кліматичного удару", - йдеться у повідомленні.

Організатори заявили, що тільки у Мілані у мітингу взяли участь близько 150 тисяч осіб.

У місті Палермо протестувальними несли плакати з гаслами "Світ не смітник" та "Не руйнуйте наше майбутнє", у Кальярі - "Ми затопимо вас до того, як це зробить море - вимагаємо кліматичної соціальної справедливості".

Протести в Італії вже прокоментувала 16-річна активістка Грета Тунберг, назвавши їх неймовірними.

Читайте також: Десятки тисяч новозеландців вийшли на кліматичний страйк

Міністр освіти Італії Лоренцо Фіорамонті навіть розіслав циркуляр директорам державних шкіл, в якому закликав "пробачити" учням їхню відсутність на заняттях у п'ятницю через участь у кліматичному протесті.

У 160 містах Італії проходить кліматичний страйк "Зелена хвиля" страйку охопила 160 міст Італії / Фото з сайту ilfattoquotidiano.it

Сьогодні по всьому світу проходять акції на захист клімату, які рік тому ініціювала 16-річна активістка зі Швеції Грета Тунберг, удостоєна вищої нагороди від правозахисної організації Amnesty International 2019.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-