Джуліані заперечує звинувачення, викладені у скарзі співробітника ЦРУ

Джуліані заперечує звинувачення, викладені у скарзі співробітника ЦРУ

Укрінформ
Особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані назвав «повною нісенітницею» звинувачення, викладені проти нього у скарзі співробітника розвідки США.

Про це повідомляє CNN.

«Відповідаючи на запитання про деталі скарги, через яку багато американських чиновників глибоко стурбовані діями при спілкуванні з українськими чиновниками і громадянами, Джуліані назвав звинувачення повною нісенітницею», - йдеться в повідомленні.

На доказ своїх слів Джуліані надав журналістам вирізки його листування з головним американським дипломатом в Україні Куртом Волкером.

Джуліані також спростував твердження у скарзі про те, що два чиновники Держдепартаменту говорили з ним, щоб «запобігти збитків», які він завдавав інтересам національної безпеки США щодо його роботи з Україною: «Державний департамент жодного разу не зв'язувався зі мною в контексті тієї інформації, про яку ви говорите», - зазначив адвокат.

Читайте також: Трамп прокоментував розсекречені скарги: Полювання на відьом і секонд-хенд

Як відомо, минулого тижня ЗМІ повідомили про скарги інформатора - одного із співробітників розвідки, які обробляють іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що 25 липня під час розмови Трампа з «іноземним лідером» (якого потім встановили Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму «пропозицію». Американські ЗМІ стверджували, що Трамп, зокрема, вимагав від Зеленського розслідувати справу щодо компанії Burisma, в наглядовій раді якої працював Хантер Байден - син колишнього віце-президента США Джо Байдена, який планує балотуватися на майбутніх президентських виборах.

Також у скарзі співробітника розвідки говорилося, що адвокат президента США Рудольф Джуліані після телефонної розмови Трампа з Зеленським спілкувався в приватному порядку з керівником Офісу Президента Андрієм Богданом, радником Зеленського Андрієм Єрмаком і головою СБУ Іваном Бакановим.

Фото: @ABCWorldNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-