Трамп прокоментував розсекречені скарги: Полювання на відьом та секонд-хенд

Трамп прокоментував розсекречені скарги: Полювання на відьом та секонд-хенд

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп назвав розсекречену скаргу на співробітника американської розвідки фейковою новиною.

Про це він написав у Twitter.

"Інформатор з інформацією секонд-хенд? Ще одна фальшива новина! Подивіться, що було сказано про дуже гарний, без тиску на співрозмовника, дзвінок. Ще одне полювання на відьом", - написав Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, скандал зчинився після того, як співробітник розвідки, котрий опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа з "іноземним лідером", яким може бути Президент України Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання глави Білого дому, що, за даними американських ЗМІ, можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на наступних виборах президента США.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

25 вересня, пресслужба Білого дому виклала у відкритий доступ розсекречений документ зі стенограмою телефонної розмови президентів України і США.

Байден, який зараз є головним конкурентом чинного президента США на виборах 2020 року, заявив, що Трамп у розмові з Зеленським поставив свої інтереси вище за державні.

Демократи в Конгресі США звинуватили Трампа у зраді власній присязі та спробі використати нагальну потребу України в американській підтримці, щоб отримати перевагу на президентських виборах.

Читайте також: Богдан та інші: інформатор розвідки США назвав трьох "контактерів" Джуліані в Україні

Розсекречену скаргу викривача, яка, нібито, вказує на спробу Трампа задіяти іноземний уряд для втручання у президентські вибори 2020 року в США розвідувальний комітет Палати представників оприлюднив 26 вересня.

Фото: Білий дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-