ФСБ змусила прихильників якутського шамана згорнути “похід на Кремль”

ФСБ змусила прихильників якутського шамана згорнути “похід на Кремль”

Укрінформ
Загін якутського шамана Олександра Габишева, який продовжив після його затримання похід у Москву, в середу, 25 вересня, оголосив про розпуск і завершення походу.

Про це редакції проєкту Радіо Свобода Сибір.Реалії повідомив один із його учасників Віктор Єгоров.

За його словами, у вівторок ввечері до табору прихильників шамана приїхала група невідомих в цивільному і відвезла кількох членів загону у відділення поліції. Там їм заявили, що якщо загін не розпустять, їх звинуватять у тероризмі, а табір буде взято штурмом у середу вранці. В результаті прихильники шамана вирішили припинити похід та розпустити свій загін. Однак, згідно з офіційною версією, про розпуск загону по телефону попросив сам Габишев, розповів Єгоров.

Як повідомлялося, у вівторок, 24 вересня, поліція затримала шістьох учасників загону якутського шамана нібито за порушення правил дорожнього руху. Раніше в Іркутську були затримані інші четверо супутників шамана, яких підозрювали в бійці.

Олександр Габишев у березні вирушив з Якутії до Москви для проведення «обряду вигнання Путіна». Його затримали 19 вересня на кордоні Бурятії й Іркутської області. Проти шамана порушили кримінальну справу про заклики до екстремізму. З нього взяли підписку про невиїзд.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не має відношення до затримання шамана.

Читайте також: У Росії затримали ще групу прихильників шамана, який ішов виганяти Путіна

У правозахисній організації Amnesty International Габишева назвали в’язнем сумління і зажадали його звільнення. Реакція влади виглядає абсурдною, а Габишев, як і інші громадяни, має право на вільне вираження своїх політичних поглядів і проведення релігійних обрядів, зазначили правозахисники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-