Сеул заявляє про готовність продовжувати переговори з Пхеньяном

Сеул заявляє про готовність продовжувати переговори з Пхеньяном

Укрінформ
Південна Корея налаштована на продовження переговорів щодо денуклеаризації з КНДР.

Про це заявив президент Республіки Корея Мун Чже Ін, виступаючи на Генасамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мир на Корейському півострові залишається постійним викликом. Мир на півострові та в усьому світі невід’ємно пов’язані між собою. Ми будемо продовжувати діалог з Північною Кореєю, і знайдемо дорогу до всеосяжної денуклеаризації, сталого миру - при збереженні співпраці з державами ООН», - заявив Мун.

За його словами, миру можна досягти виключно шляхом діалогу. І тільки мир, заснований на довірі, буде тривалим. Це своєю чергою приведе до економічного співробітництва, і саме таким є прагнення Південної Кореї, заявив її лідер.

Читайте також: США вважають, що Північна Корея продовжує виробляти ядерну зброю

Він сказав, що переговорний процес дав суттєві результати. Обидві сторони перетворюють демілітаризовану зону, символ протистояння, на зону миру. З 19 вересня минулого року, коли була підписана міжкорейська угода, не сталося жодної конфронтації.

Мун Чже Ін згадав про приїзд північнокорейської делегації на Олімпіаду-2018 завдяки тому, що Республіка Корея і США відмовилися від проведення військових навчань.

Потепління відносин між РК і КНДР і міжкорейський діалог згодом сприяли діалогу між Північною Кореєю та США, що стало «моментом драматичних змін у ситуації на Корейському півострові», - сказав Мун Чже Ін. Він назвав дії президента США Дональда Трампа такими, які «справді відкривають нову еру миру» та ввійдуть в історії Східної Азії.

Читайте також: У Сеулі прогнозують скоре поновлення переговорів між США і КНДР

Корейський півострів має стати міжнародною зоною миру та процвітання, заявив Мун Чже Ін. Одна з передумов цього - обопільні гарантії безпеки між РК та КНДР. Сеул готовий надати їх і сподівається на відповідний крок з боку Пхеньяна.

Мун Чже Ін також закликав міжнародну спільноту до співробітництва, зокрема, задля розмінування демілітаризованої зони, що РК самотужки зможе зробити не раніше, ніж через 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-