Демократи готуються ініціювати імпічмент Трампа

Демократи готуються ініціювати імпічмент Трампа

Укрінформ
Уже принаймні 166 членів Демпартії США у Палаті представників підтримують ідею імпічменту президента, таким чином спонукаючи спікера Ненсі Пелосі до запровадження цього механізму.

Про це повідомляє NBC News.

"Станом на вівторок, принаймні 166 демократів підтримали ідею імпічменту - це більше двох третин від 235 членів демократичного кокусу в Палаті представників", - зазначається в повідомленні.

Напередодні сім нещодавно обраних конгресменів від Демократичної партії звернулися із закликом провести формальні слухання про імпічмент, аби прийняти рішення щодо висунутих раніше звинувачень Трампа у тиску на українське керівництво.

Читайте також: Байден назвав обставину, за якої підтримає імпічмент Трампа

Водночас досвідчена конгресвумен Ненсі Пелосі, яка очолює Палату представників, не квапиться з формальним процесом. Вона наполягає, що питання імпічменту має бути порушене після розслідування й отримання неспростовних підстав трьома комітетами палати.

Як повідомляв Укрінформ, через внутрішньополітичне загострення, що посилилося останніми днями в США, в Конгресі неодноразово порушували питання про імпічмент президента. Зокрема, на цьому наполягали представники демократів нової хвилі, які вперше обралися минулого року.

Читайте також: У Конгресі допустили імпічмент Трампа через тиск на Зеленського

Такі заклики лунали й від важковаговиків, зокрема, голови комітету розвідки Палати представників Адама Шиффа.

Нагадаємо, скандал у США зчинився, коли співробітник розвідки, котрий опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа з "іноземним лідером" (яким американські ЗМІ вважають Володимира Зеленського), подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання господаря Білого дому, що можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-